2024.04.24. - György

A csokoládé igazából zöldség

A csokoládé igazából zöldség
A csokoládé igazából zöldségNos, a csokoládé nagy része kakaóból áll. A kakaót kakaóbabból nyerik. Bab = zöldség. A csoki másik fő alkotóeleme a cukor. A cukrot ugyebár cukorrépából vagy cukornádból nyerik. Mivel mindkettő növény, ezért kijelenthető, hogy a csokoládé növényi eredetű, amelyek fogyasztását az orvosok előszeretettel ajánlják. A tejcsokoládéban sok tej is található, ami jót tesz a fogaknak, a kisbabák pedig szépen erősödnek tőle. Tehát: a csokoládé nagyon egészséges, mindennapi fogyasztása kifejezetten javallott!
A csokoládét szokták meggyel (konyakmeggy), narancsszeletekkel és földieperrel ízesíteni. Ezek gyümölcsök, amik szintén nagyon egészségesek! A csokoládé vásárlásakor problémák léphetnek fel: hogyan vigyél haza 1 kiló csokit a boltból egy verőfényes nyári napon? A megoldás egyszerű: edd meg mindet indulás előtt!

A csoki fogyókúrának is kiváló: köztudomású, hogy az édesség elveszi az ember étvágyát. Tehát, minden étkezés előtt egyél meg egy szelet csokoládét, így már nem lesz étvágyad az ételhez, vagyis lefogysz.

Ha mégis aggódsz a kalóriák miatt, egyél ugyanannyi fehér és normál csokoládét, így a kalóriák kioltják egymást. A pénz beszél, a csokoládé dalol. Csodaszépen. A csokoládé tartósítószereket tartalmaz. Ez nagyszerű, a tartósítószereknek hála, megőrzöd fiatalságodat.

A napi tennivalóid első helyére illeszd be az "egyél minél több csokit" tételt. Így a napod is sikeresen indulhat. Egy kis doboz csokoládé fedezi napi kalóriaszükségletedet, így könnyen, gyorsan megoldhatod a kalóriabevitelt. Nem kényelmes?

Ha nem tudod az összes csokoládét megenni, a maradékot tartsd a hűtőben. De ha nem tudod az összes csokit megenni, akkor mi a baj veled?