2024.05.21. - Konstantin

Gyerekek a szeretrõl!

Gyerekek a szeretrõl!
Leo Buscagliát a híres írót, egyszer felkérték, hogy legyen zsûrije egy olyan versenynek, amely a leggondoskodóbb gyermeki díj várományosát kereste. A gyõztes egy négy éves kisfiú volt, akinek a szomszédjában élt egy nemrégiben megözvegyült idõs férfi. Egyszer, amint a kisfiú meglátta a síró öregembert, besétált a kertbe, odabújt az idõs ember ölébe és csak ücsörgött szótlanul. Késõbb, amikor az anyja megkérdezte a fiút, hogy mit is csinált ott valójában, a gyermek ezt felelte: "Semmit, csak segítettem neki sírni."
"Amikor nagyinak begyulladtak az izületei, nem tudott már elõrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is izületgyulladása van. Ez a szeretet."

Rebeka - 8 éves"Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Valahol érzed, hogy az õ szájában biztonságban van a neved."

Zsolti - 4 éves"A szeretet az, amikor egy lány bekölnizi magát, a fiú pedig borotválkozó arcszesszel bekeni magát, aztán elindulnak, hogy szagolgassák egymást."

Karesz - 5 éves"A szeretet az, amikor az étteremben odaadod másnak a sült krumplidat, anélkül, hogy te kérnél az övébõl."

Kriszti - 6 éves"Szeretet az, ami megnevettet, amikor fáradt vagy."

Teri - 4 éves"A szeretet az, amikor anyu kávét fõz apának, de belekortyol mielõtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenõrizze, hogy biztosan finom-e."

Dani - 7 éves"A szeretet az, amikor két ember állandóan csókolózik. Amikor pedig már belefáradtak a csókolózásba, még akkor is együtt akartnak maradni és beszélgetnek. Apa és anya ilyenek. Szerintem gusztustalan, amikor csókolóznak."

Emília - 8 éves"A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani."

Robi - 7 éves"Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezd, akit utálsz."

Nikolett - 6 éves"A szeretet az, amikor elmondod egy fiúnak, hogy tetszik neked az inge, erre õ ezután minden nap csak azt hordja majd."

Nóri - 7 éves"A szeretet olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást."

Tomi - 6 éves"A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak õ mosolygott. Ezután már nem féltem."

Csilla - 8 éves"A mamim jobban szeret engem mindenkinél. Senki más nem ad nekem esti puszit mielõtt elalszom."

Klári - 6 éves"A szeretet az, amikor anyu a legfinomabb csirkehúst odaadja apunak."

Eszter - 5 éves"A szeretet az, amikor apa izzadt és büdös, de anya akkor is azt mondja neki, hogy sokkal helyesebb, mint Robert Redford."

Krisztián - 7 éves"A szeretet az, amikor a kutyusom megnyalja az arcom akkor is, ha egész nap nem foglalkoztam vele."

Marika- 4 éves"Tudom, hogy a nõvérem szeret engem. Onnan tudom, mert nekem adja az összes régi ruháját, és emiatt neki el kell mennie, majd újakat venni.

Laura - 4 éves"Amikor szeretsz valakit, akkor sokat pislogsz, és apró csillagocskák jönnek ki belõled."

Judit - 7 éves"A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan."

Márk - 6 éves"Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek. De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik."

Júlia - 8 éves